Exista mai multe modalitati de realizare a fecundatiei artificiale:
Stimularea ovulatiei este o procedura ce consta in marirea cantitatii de hormoni hipofizari (hormonii FSH - hormon foliculostimulant), ce stimuleaza maturarea foliculilor ovarieni si secretia de estrogeni si LH (hormon luteinizant), stimuleaza ovulatia.
Metodele prin care se obtine aceasta crestere sunt doua:
In urma administrarii hormonilor se va produce maturarea foliculilor ovarieni. Se va declansa ovulatia prin administrarea unui alt hormon (HGC) care creste la maxim nivelul LH.
Riscurile acestei proceduri sunt: stimularea excesiva (hiperstimularea) ovarului; producerea unei sarcini multiple.
Momentul ovulatiei este cel mai potrivit fie pentru intretinerea relatiilor sexuale, fie pentru fecundarea artificiala.
Insamantarea artificiala se realizeaza cu sperma prelevata de la un donator. Din aceasta sperma vor fi selectati cei mai activi (mobili) spermatozoizi, care vor fi introdusi cu ajutorul unei sonde in cavitatea uterina, trecand prin vagin si colul uterin. Acesta procedura se realizeaza rapid (cateva minute) si nu este dureroasa. Procentajul de succes este de 20%/tentativa, procedura repetandu-se de mai multe ori ori pana se reuseste fecundarea.
Data ultimei menstruatii:
Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii
Data ultimei menstruatii:
Introdu lungimea medie a ciclului menstrual
pentru a afla data urmatoarei ovulatii
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii