Trimite unui prieten Printeaza pagina

Avortul spontan

Tratamentul avortului

Profilaxia avortului consta in depistarea precoce a graviditatii, dispensarizarea corecta a gravidelor, asanarea diverselor focare (tuberculoza, lues, inflamatii), corectarea conditiilor de alimentatie, corectarea conditiilor de munca si viata, de mediu extern, masuri imediate in faza de amenintare a avortului.

Tratamentul in iminenta de avort

Este forma reversibila in care sarcina poate fi salvata prin repaus la pat, liniste psihofizica, si administrare de antispasmodice (ex. lizadon, papaverina, scobutil), bromura de sodiu, cofeina, progesteron.

Se administreaza vitaminele A, E, C, in doze sustinute, alimentatia substantiala, combaterea anemiei cu antianemice (fier, calciu gluconat, vitamina C forte), glucoza, combaterea constipatiei, observatie atenta.

Tratamentul avortului in evolutie

Sunt formele de avort in care sarcina nu mai poate fi salvata, avortul este ireversibil.

Se va evacua cat mai grabnic uterul (prin chiuretaj), cu scopul eliminarii resturilor ovulare, pentru a opri hemoragia. Extrem de utile sunt ocitocicele (oxistin sau sinonime) si tetanizantele (ergomet sau similarele).

De asemenea, se va face profilaxia infectiei cu antibiotice si sulfamide.

Pentru refacerea starii generale se vor administra analeptice cardiace, antianemice, plasma, transfuzii de sange, solutii glucozate etc.

Chiuretajul uterin se efectueaza la o dilatare favorabila a colului sub protectie de ocitocice si antibiotice.

inapoi  

Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Data ultimei menstruatii:


Introdu lungimea medie a ciclului menstrual
pentru a afla data urmatoarei ovulatii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii