Trimite unui prieten Printeaza pagina

Rubeola

Preventie

Bolnavul trebuie izolat pe perioada de contagiozitate (la domiciliu sau in spital pentru copiii institutionalizati). Trebuie avuta in vedere evitarea contactului femeilor gravide care nu au avut rubeola in antecedente sau nu au fost vaccinate contra rubeolei cu bolnavii de rubeola sau cu sugarii cu rubeola congenitala.

Profilaxia pasiva - administrarea de imunoglobuline standard in primele 2 -3 zile de la contactul infectant. Administrarea acestora dupa aceea poate prelungi perioada de incubatie a rubeolei, iar la gravidele, care nu au fost vaccinate antirubeolic si nici nu au avut rubeola in antecedente, imunoglobulinele standard nu au nici un efect (previn simptomatologia dar nu si viremia). Singura metoda eficienta de prevenire a rubeolei este vaccinarea.

Profilaxia activa se face prin vaccinare cu vaccinul antirubeolic in forma simpla sau combinata cu alte vaccinuri (antirujeolic, antiurlian). Vaccinul antirubeolic contine virus rubeolic viu atenuat cultivat pe celule umane diploide si se administreaza o singura data subcutanat sau intramuscular, de preferat la varsta de 10 - 15 luni.

Reactiile adverse sunt rare si includ: febra, rash rubeoliform, artralgii, artrita, purpura trombocitopenica.

inapoi  

Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii