Reprezinta ingustarea preputului (piele care acopera glandul) care, practic, nu se mai poate decalota (trage inapoi si descoperi glandul). Poate fi secundara unor aderente tegumentare intre gland si preput. Practic, preputul este lipit de gland.
Frecventa la varste mici, incidenta fimozei scade dupa 3 ani.
Examenul clinic general al copilului va nota dificultatea sau imposibilitatea decalotarii glandului, indicad oportunitatea interventiei chirurgicale.
Daca se amana momentul interventiei, toaleta locala este practic imposibila, retentia de smegma fiind factor iritativ (ducand la inflamatia glandului si preputului) si chiar cancerigen.
Mai rar, fimoza poate produce obstructie (blocheaza orificiul uretrei) cu infectie urinara consecutiva.
Tratament
Tratamentul fimozei necomplicate se face in afara unui episod inflamator, si consta in practicarea circumciziei (la copil se astepta pana la 3 ani pentru a decide operatia).
Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.
Data ultimei menstruatii:
Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii