Se porneste de la faptul ca, la femeia cu ciclul menstrual regulat, data ovulatiei este relativ fixa (in jurul zilei a 14-a). Se considera ca durata de viata a spermatozoizilor in caile genitale feminine este de aproximativ 3 zile, iar durata de viata a ovulului, dupa ovulatie, este de 24 de ore.
Data ovulatiei se poate afla cu exactitate prin masurarea temperaturii bazale, cel putin trei cicluri menstruale, cresterea temperaturii bazale peste 37 grade semnalizand inceperea ovulatiei.
De exemplu, daca se gaseste ca ovulatia se produce intre zilele 12-14, intervalul in care raportul sexual trebuie evitat este intre zilele a 9-16 a ciclului menstrual. Putandu-se mari intervalul pentru o siguranta mai mare intre zilele 8-17.
Eficienta. Este foarte important de subliniat faptul ca metoda nu este absolute sigura, pentru ca pot exista ovulatii multiple si pentru ca spermatozoizii pot supravietui si intervale mai lungi de timp.
Avantaje. Nu are efecte negative.
Dezavantaje. Exista riscul aparitiei unei sarcini nedorite si nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala.
Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii