Exfolierea. Prin exfoliere se indeparteaza celulele moarte care dau pielii un aspect lipsit de viata, si se confera tegumentului netezime si stralucire naturala. De asemenea, exfolierea stimuleaza cresterea si dezvoltarea de noi celule, si le expune la suprafata tegumentului. Aceasta face ca pielea sa arate mai tanara, ii confera un aspect mai proaspat, si netezeste ridurile.
Exfolierea prezinta beneficiile sale, insa este important ca pielea sensibila sau subtire sa fie tratata cu delicatete. Daca exfolierea este realizata cu asprime poate irita straturile profunde ale tegumentului.
Cauta metode naturale si delicate de exfoliere. Aspru nu insemna neaparat si eficient.
Mastile faciale. Mastile faciale curata pielea in profunzime si indeparteaza mizeria care blocheaza porii. O masca faciala buna va hrani si hidrata pielea, si va inlocui mineralele pierdute. De asemenea, ea nu trebuie sa usuce sau sa stranga tegumentul.
In urma tratamentului, pielea trebuie sa ramana neteda si rezilienta, cu un aspect santos, stralucitor.
Aplicata regulat, masca faciala poate rehidrata pielea uscata, indeparta secretiile in exces, si ingusta porii la tenurile uleioase. Asigura-te ca folosesti o masca potrivita tipului tau de ten.
Tratamentele faciale. Tratamentele faciale hidrateaza si reinoiesc pielea. Exista si tratamente faciale profunde care reduc petele, acneea si ridurile, restaurand netezimea tegumentului.
Tratamentele faciale variaza in functie de tipul de ten, varsta si de tratamentul dorit.
Etapele de baza intr-un tratament facial sunt curatarea, masajul, aplicarea de abur si apoi a unei masti faciale.
Curatarea indeparteaza celulele moarte de pe suprafata pielii, si trebuie urmata de masaj pentru a imbunatati circulatia sanguina, ce stimuleaza eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, masajul relaxeaza muschii faciali si ajuta la prevenirea aparitiei ridurilor.
Aplicarea de aburi inmoaie punctele negre care obtureaza porii, care vor fi ulterior indepartate cu usurinta, si imbunatateste abilitatea de absorbtie a pielii.
In final, masca faciala indeparteaza punctele negre, dezobtureaza porii si tonifica pielea.
Dupa tot rasfatul realizat pentru a imbunatati sanatatea si aspectul pielii, este important sa iti protejezi "investitia". Aplicarea de creme de protectie solara va ajuta la pastrarea pielii in starea pe care ai muncit atat de mult sa o obtii.
Cu cat factorul de protectie solara al cremei este mai mare, cu atat pielea va fi mai protejata de radiatiile solare. Insa durata protectiei variaza pentru diferitele tipuri de ten.
Poti fi surprinsa sa afli ca persoanele cu un ten mai deschis sunt protejate timp mai indelungat de cremele cu un factor de protectie solara mai scazut decat persoanele cu un ten mai inchis. De exemplu, o crema cu factor de protectie 15 protejeaza pana la 45 minute un ten mai inchis, si pana la 90 de minute un ten mai deschis. Cu cat este mai inchis tenul, cu atat mai des trebuie sa aplici crema.
Pielea este o reflexie a sanatatii si bunastarii tale. Fa-ti timp sa o rasfeti si sa o protejezi, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.
Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii