Planta originara din Mongolia si Siberia centrala.
Se utilizeaza frunzele.
PRINCIPALII CONSTITUENTI
Tarhonul contine in frunze si in ramurelele tinere intre 0,1-0,4% ulei volatil format in proportie de 60-70% din metilchavicol. Contine, de asemenea, taninuri, saruri minerale, urme de iod, vitamina B1 si vitamina C.
RECOMANDARI TERAPEUTICE
Tarhonul are un efect stimulent indeosebi asupra apetitului si digestiei, fara sa irite. Rolul de stimulent se manifesta si asupra functiei hepatice. El se recomanda pentru dispeptici si pentru persoanele care trebuie sa evite regimul sarat.
Frunzele de tarhon sunt totodata diuretice.
Fluidificand secretiile bronhice, tarhonul este un bun expectorant.
MOD DE INTREBUINTARE
Consumat ca atare, in salate sau murat in otet.
Infuzie preparata cu o lingurita la o cana de apa; se ia indeosebi dupa mesele principale pentru stimularea digestiei.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii