Ce se petrece in organismul tau?
Bebelusul tau a mai crescut putin, el are deja 2-4 mm.
Saptamana a 6 se caracterizeaza prin cateva momente importante. Inainte de toate, este necesar sa precizam ca pe corpul embrionului apar mugurii membrelor, ce arata ca niste mici proeminente. Pe parcursul acestei saptamani membrele superioare incep sa se lungeasca, pe cand cele inferioare raman inca in stare rudimentara.
Tot acum se finalizeaza inchiderea tubului neural. Tubul neural deja prezinta cateva proeminente - vezicule cerebrale, una dintre care, continuand sa creasca si sa se diferentieze, formeaza mugurele emisferelor cerebrale si al cerebelului. Continua dezvoltarea ochilor si a urechii interne.
Inima devine activa, iar cu ajutorul unui ecograf modern am putea auzi contractiile ei. Frecventa batailor inimii copilasului tau este cuprinsa intre 100-160 batai/min, aproape de doua ori mai des decat la tine.
Deja formati rinichii primordiali, incepe intens sa se diferentieze o grupa de celule ce formeaza ureterele (ducte ce elimina urina din rinichi), si continua dezvoltarea organelor sexuale.
Tubul digestiv creste activ in lungime si formeaza diferite regiuni ale tractului gastrointestinal - stomac, intestin gros, intestin subtire. Ficatul si pancreasul, ce s-au izolat ca organe diferite inca din saptamana a 5-a, in aceasta perioada se formeaza in totalitate.
Cum te schimbi tu?
In aceasta perioada devii putin neechilibrata: intr-o zi te simti foarte epuizata, iar in alta esti foarte energica. Este normal, de vina sunt hormonii!
Data ultimei menstruatii:
Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii
Data ultimei menstruatii:
Introdu lungimea medie a ciclului menstrual
pentru a afla data urmatoarei ovulatii
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii