De multe ori nu realizam cat de mult poate afecta stresul starea de sanatate.
Dar asta nu inseamna ca stresul este intotdeauna daunator. Un anumit nivel de stres este necesar pentru spori concentrarea si vointa. Unele persoane actioneaza chiar mai eficient in conditii de stres.
Insa, un nivel constant crescut de stres poate duce la dezvoltarea problemelor medicale, precum anxietate, caderea parului, etc.
Multe persoane asociaza caderea spontana a parului in mod direct cu un nivel ridicat de stres. Aceasta apare de regula dupa o perioada constanta de stres de 2-3 luni.
In mod normal, o persoana obisnuita pierde pe zi in jur de 100 de fir de par. Aceasta pierdere poate ajunge la 300-400 de fire pe zi si chiar la 70% din totalul parului din cauza stresului.
Caderea spontana a parului este de cele mai multe ori temporara. Insa, in unele cazuri caderea parului se poate mentine pana la indepartarea cauzelor ce determina aparitia stresului.
Tratarea in mod natural a caderii parului este una dintre cele mai bune cai pentru a rezolva problema. Iata cateva metode pentru a reduce nivelul de stres si implicit caderea parului:
Fa sport. Corpul secreta un homon numit adrenalina, care in mod normal are un efect benefic. Insa, daca acest hormon este secretat in exces, determina aparitia stresului si caderea spontana a parului.
Daca vei efectua exercitii fizice in mod regulat vei reduce nivelul de adrenalina din organism, vei deveni mai relaxata si vei dormi mai bine. De asemenea, starea generala de sanatate se va imbunatati.
Dormi suficient si relaxeaza-te. Incearca sa dormi cate ore este necesar pentru ca organismul tau sa se simta odihnit dupa somn. De asemenea, incearca sa te relaxezi in cursul zilei.
Nu este neaparat necesara aplicarea unei tehnici speciale pentru a te relaxa. Nu trebuie decat sa fii intr-un loc linistit (poate fi chiar dormitorul sau biroul in care lucrezi), sa adopti o pozitie relaxanta, sa respiri profund si sa te gandesti la lucruri optimiste. Poti face asta la birou in cursul pauzei de masa de exemplu.
Incearca sa incluzi 20 de minute de relaxare in programul tau zilnic.
Adopta o dieta echilibrata. Include in dieta ta un nivel corespunzator de proteine, vitamine si minerale. Consuma paine din grau integral, produse lactate (lapte, branza, unt etc.), carne de pui, oua, fructe si legume proaspete. Evita produsele bogate in carbohidrati si care contin diversi aditivi.
Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii