Artrita, indiferent ca este vorba de osteoartrita, artrita reumatoida sau guta, prezinta ca simptom principal inflamatia uneia sau mai multor articulatii. Inflamatia este insotita de durerea, umflarea si uneori deformarea articulatiei interesate.
Medicina naturista recomanda remedii antiinflamatoare precum cohosh negru, feverfew, yucca si wild yam. In plus, se indica si utilizarea de suplimente cu vitamine, precum vitamina A, B, C si E, si minerale (zinc, calciu, magneziu, cupru, seleniu).
Ulterior, expertii au descoperit substante cu efecte antiinflamatorii foarte eficiente in propria noastra bucatarie.
Unele dintre ele, precum ghimbirul, pot fi cumparate ca suplimente alimentare. Datorita gustului intens al ghimbirului, calea aceasta de administrare poate fi cea mai potrivita pentru a obtine cantitatile necesare pentru un efect antiinflamator semnificativ.
Insa alte remedii, precum uleiul de masline, pot fi integrate cu usurinta in dieta zilnica.
Unul dintre cei mai activi constituenti ai ghimbirului este un compus fenolic numit gingerol, despre care s-a descoperit ca are un puternic efect antiinflamator.
Unele studii au demonstrat ca administrarea acestui compus reduce semnificativ durerea in cursul mersului la pacientii cu artrita.
Insa, daca urmezi un tratament cu anticoagulante trebuie sa fii atent la cantitatea de ghimbir consumata deoarece acesta poate "subtia" sangele.
Uleiul de masline extravirgin are un efect asemanator medicamentului antiinflamator ibuprofen, desi nu actioneaza la fel de rapid ca acesta.
S-a dovedit ca un compus continut in uleiul extravirgin de masline, numit oleocantal, inhiba enzimele COX (asemenea ibuprofenului).
Unele studii sugereaza ca administrarea indelungata a acestui compus va prezenta aceleasi avantaje ca administrarea indelungata a ibuprofenului. Rezultale au demonstrat ca consumul de 50 g de ulei extravirgin de masline este echivalent cu utilizarea a 10% din doza de ibuprofen recomandata pentru a reduce durerea la adulti.
De asemenea, uleiul de masline prezinta alte efecte benefice asupra sanatatii, precum efectul protector al inimii.
Acest condiment placut prezinta variate benefii pentru sanatate, printre care se numara si efectul antiinflamator, util in cazul pacientilor cu artrita.
O parte dintre carotenoizii (substantele care confera culoarea specifica) continuti in legumele si fructele de culoare galbena si oranj ajuta la reducerea inflamatiei.
Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii