Acneea este o afectiune cutanata frecvent intalnita. Leziunile acneice pot aparea sub forma unor puncte albe, puncte negre, proeminente rozacee numite papule sau sub forma de "cosuri" (leziuni cutanate pline cu puroi).
Formele mai severe de acnee determina aparitia unor noduli fermi si durerosi si a unor chisti, care se pot vindeca cu formare de cicatrici.
Aneea apare cel mai adesea pe fata, insa leziunile acneice se pot dezvolta si la nivelul umerilor, spatelui, pieptului si feselor.
Iata cateva remedii casnice si tratamente naturale ce se pot dovedi utile in combaterea acneei:
Uleiul din arbore de ceai
Uleiul din arbore de ceai este un remediu casnic popular pentru acnee. Este un ulei esential diluat si aplicat pe leziunile acneice.
Uleiul are efecte antimicrobiene, si de aceea aplicarea sa pe leziuni contribuie la distrugerea Propionibacterium acnes, bacteria care traieste la suprafata pielii si este implicata in aparitia acneei.
Zincul
Zincul este un alt remediu casnic ce poate fi folosit in combaterea acneei.
Studiile au demonstrat ca zincul poate fi util in tratamentul acneei, insa este mai putin eficient decat medicatia antibacteriana. Acest aspect trebuie luat in considerare atunci cand leziunile acneice pot duce la formarea de cicatrici.
Efectele secundare ale zincului includ: tulburari digestive si un gust metalic in gura. La doze crescute, zincul poate provoca un deficit de cupru, slabirea sistemului imun, anemie si probleme cardiace.
In plus, zincul poate interfera cu absorbtia magneziului si fierului din alimente si suplimente alimentare. De asemenea, poate ingreuna absorbtia tetraciclinei, fluorochinonei si penicilaminei.
Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii