Trimite unui prieten Printeaza pagina

Reflexoterapia

Reflexoterapia consta in masarea talpilor, palmelor sau corpului in zonele corespunzatoare fiecarui organ.

Cea mai eficienta pare a fi reflexoterapia plantara (in talpa), deoarece, pe baza experientei in domeniu, s-a ajuns la concluzia ca talpa este pupitrul de comanda al activitatilor organismului. In talpa exista zone corespunzatoare tuturor organelor corpului. Or, din cauza activitatii cotidiene, care ne obliga sa stam in picioare sau sezand, toxinele au tendinta de a cobora in zonele inferioare ale corpului, localizandu-se in punctele reflexe din talpi, corespunzatoare organelor in suferinta. Sunt toxine pe care le datoram alimentatiei incorecte, medicamentelor, poluarii, suprasolicitarii, stresului. Prin masarea zonelor corespunzatoare organelor in suferinta, organismul este ajutat sa elimine toxinele, circulatia sanguina se imbunatateste si dezechilibrele induse de boala dispar.

Interesant este ca anumite zone de pe talpa devin dureroase inainte ca boala sa se manifeste. Prin reflexoterapie, functia organului corespondent acestor zone se poate normaliza inainte de aparitia semnelor clinice.

Prin reflexoterapie in general, si in mod deosebit prin reflexoterapie plantara, s-au inregistrat, rezultate remarcabile in tratarea unui numar semnificativ de afectiuni:

  • stres, migrene, ameteli, insomnii, oboseala cronica, instabilitate emotionala, depresii, anxietate, atacuri de panica
  • afectiuni ale coloanei, sciatica, lombosciatica, spondiloza, cifoza, reumatism, artroze, artrite, gonartroza, coxartroza etc.
  • tulburari endocrine: tiroidiene, paratiroide (caderi de calciu), suprarenale, deficiente de crestere la copii, reglarea ciclului, tulburari de menopauza, osteoporoza (degradarea masei osoase)
  • disfunctii sexuale (impotenta, frigiditate etc.), tulburari de metabolism, obezitate, diabet
  • afectiuni digestive: gastrite, enterocolite, colite, ulcer, esofagite de reflux, constipatie, hemoroizi, balonari etc.
  • afectiuni hepato-biliare: litiaza biliara, hipercolesterolemie, bila lenesa etc.
  • afectiuni renale: litiaze, prostatite, enurezis nocturn, edeme etc.
  • afectiuni ale aparatului cardio-vascular: hipo si hipertensiune, ateroscleroza, guta, sindromul mainilor si picioarelor reci, dureri de picioare
  • afectiuni O.R.L.: bronsite, rinite, sinuzite, astm, nevralgii etc.
  • probleme ale sportivilor: crampe musculare, luxatii, entorse, dureri de spate, inflamatii ale tendoanelor etc.

Fapt extrem de important, reflexoterapia este o practica holistica, adica priveste organismul ca un intreg, ceea ce corespunde propriei noastre viziuni terapeutice. Masajului reflexogen i se asociaza un tratament individualizat pe baza de produse naturale: produse fitoterapice, suplimenti alimentari (nutritivi), produse apicole, indicatii de dietoterapie naturala si de hidratare corecta, bai de plante, cataplasme etc.

Este o dovada ca terapiile nu trebuie sa se excluda, ci sa se completeze.

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii