Trimite unui prieten Printeaza pagina

Pepenele verde

Pepenele verde, Lubenifa sau Harbuzul sunt specii originare din Asia de sud-vest si Africa de nord-vest. La noi se cultiva 4-5 soiuri, in special in regiunile calde ale tarii.

PRINCIPALII CONSTITUENTI

Miezul Pepenelui verde contine peste 95% apa, 0,3% proteine, 1% acizi organici, 3-5% hidrati de carbon, 60 mg% potasiu, cantitati foarte mici de sodiu, 4 mg% calciu, 5 mg% fosfor, 0,2 mg% fier, 54 microg% vitamina A, cate 0,02 mg% din vitaminele B1 si B2, 0,1 mg% niacina si cca 3 mg% vitamina C. Sub aspect energetic, Pepenele verde contine 12 kcal la 100 g miez.

RECOMANDARI TERAPEUTICE

Prin continutul ridicat in apa, are proprietati diuretice. Se recomanda in litiaze renale si ale vezicii urinare, in hiperuricemii (guta) prin actiunea sa diuretica. In acest scop, se fac cure de sezon, consumand cate 1-2 kg pe zi.

In medicina traditionala, semintele de Pepene verde si de Pepene galben) se recomanda in litiaza renala si biliara.

Extern. Tot empiric, se recomanda aplicatii locale cu felii de pulpa in arsuri usoare si in inflamatii.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii