Trimite unui prieten Printeaza pagina

Oul

Generalitati

Ouale reprezinta alimente mult folosite de catre om datorita nutrientilor continuti. Orice fel de mancare este mai apreciata, daca are in compozitia sa si oua, care contin substante emulsifiante si astfel confera aluaturilor, salatelor, tocaturilor calitati deosebite.

Oul de gaina are greutate medie este de 60g.

Coaja oului este formata din saruri de calciu, inaccesibile digestiei umane. Albusul este bogat in proteine, minerale si vitamine. Galbenusul, aflat in raport de 1,3/1 fata de albus (substanta uscata) este o emulsie fina de lipide, care mai cuprinde si proteine, vitamine, minerale. Un ou mediu de gaina are l0 g coaja, 33 g albus. Si 17 g galbenus.

Compozitia chimica a oului variaza in functie de specie, rasa, tipul de hrana administrat, momentul cand oul a fost produs, marimea si greutatea oului, etc.

  inainte

Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

       

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii