In premiera pentru 2011, o echipa medicala romaneasca, condusa de dr. Roland Hermann va pleca miercuri, 23 martie 2011, in a doua expeditie in Nepal. 5 cadre medicale si 4 voluntari de alte profesii vor incerca timp de o luna sa isi depaseasca limitele, frica si barierele culturale pentru a salva vieti la capatul pamantului.
Proiectul - Misiune Nepal 2011 - este organizat de catre FORMS la iniţiativa unui grup entuziast de tineri. Iniţiatorul este dr. Roland Hermann, medic stomatolog si pasionat al zborurilor cu parapanta. Acesta doreste sa depaseasca mediul de activitate limitat la cabinetul sau si sa ajute categoriile de populaţie defavorizate de pe glob, carora, din cauza saraciei si a inaccesibilitaţii asezarilor, le lipseste asistenţa medicala.
Dar dincolo de motivaţia umanitara si de gustul aventurii, asumandu-si riscuri inerente unor asemenea expediţii, acesti tineri curajosi si-au propus sa isi incurajeze colegii din Romania sa indrazneasca sa isi implineasca menirea si peste hotare unde este atata nevoie de ei. A venit vremea ca si Romania prin medicii ei sa isi ofere ajutorul demonstrand ca medici tineri sunt interesati si de altceva decat sa emigreze.
Doctorul Roland Hermann a coordonat expediţii similare in anii 2005 si 2006 in Guyana Britanica, America de Sud; in 2007 in Ciad, Africa; in 2008 Nepal, Asia; in 2009 in Brazilia; in 2010 in Bolivia, America de Sud. In conditii de drum deosebit de grele, forţata sa se deplaseze prin jungla, pe uscat, pe cursuri de apa sau chiar cu avionul, echipa formata in prima expeditie a reusit sa ofere timp de o luna, in 10 asezari ale bastinasilor, servicii medicale la peste 500 de persoane. Majoritatea interventiilor au fost de natura oro-dentara, dar nu putine au fost cazurile de urgenta, cum ar fi infectii, muscaturi de sarpe sau chiar nasteri.
De aceasta data, tinta expeditiei este regiunea Solukhumbu din Nepal. Sistemul de sanatate nu reuseste nici pe departe sa raspunda nevoilor populatiei. Zona aferenta localitatii Phaplu cuprinde o populatie de 4.500 - 5.000 de locuitori risipiti in catune montane, carora le revine un singur centru medical, cu personal medical foarte redus. Tocmai de aceea aici va interveni echipa medicala condusa de dr. Roland Hermann.
23/02/2011
Sursa: Stirimedicale.ro
Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii