Originar din nordul Mediteranei, Mararul este mentionat ca "planta cu efecte vindecatoare".
PRINCIPALII CONSTITUENTI
In functie de partea de planta, continutul in ulei volatil este cuprins intre 2,5-4% (in frunze si ramurile tinere) si 3-6% in fruct. Mararul contine cantitati apreciabile de potasiu, sulf si sodiu, vitaminele A, B1 si C. Uleiul volatil de Marar contine intre 40-60% carvona.
RECOMANDARI TERAPEUTICE
Ca toate legumele condimentare, frunzele de Marar au proprietati tonic-aperitive. Ele stimuleaza totodata diureza si eliminarea gazelor din stomac.
Semintele de Marar sunt puternic carminative. Totodata sunt sedative nervoase, utile in combaterea insomniilor, precum si antispastice, aceasta proprietate explicand efectele in combaterea sughitului rebel si a vomei, indeosebi la copii.
MOD DE INTREBUINTARE
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii