Planta cu inaltimea de 70-80 cm, ce face parte din familia Solanaceae.
Frunzele epileptice si tulpina plantei sunt acoperite cu peri cenusii, conferint intregii plante un aspect cenusiu.
Infloreste de la inceputul verii pana la sfarsitul toamnei. Florile sunt albe, in forma de trompeta, cu 12-19 cm lungime. Initial cresc vertical, iar apoi se inclina in jos.
Fructul este o capsula spinoasa in forma de ou, de aproximativ 5 cm diametru. Atunci cand se coace se deschide, eliberand semintele.
Toate partile plantei emit un miros neplacut atunci cand sunt strivite.
Laurul paros este o planta originara de pe continentul American, insa este cultivata si in Europa, Africa, Asia si Australia.
PRINCIPALII CONSTITUENTI
Planta contine alcaloizi foarte toxici, precum scopolamina, hiosciamina si atropina. Frunzele sale contin alcaloizi, ulei volatil, rasini, amidon, si sunt bogate in nitrat de potasiu.
Semintele plantei au aceiasi constituenti ca frunzele, insa un procent mai mare de alcaloizi.
RECOMANDARI TERAPEUTICE
Frunzele de laur paros se folosesc impreuna cu frunzele altor plante, sub forma de tigari contraastmatice.
Preparatele plantei sunt indicate in boala Parkinson si hiperestezii musculare. In psihiatrie, se folosesc in calitate de substanta sedativa in starile maniacale.
Aplicata local, ca unguent sau cataplasma, planta reduce durerea musculara reumatismala, nevralgia, si durerea provocata de hemoroizi, fistule, abcese si procese inflamatorii.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii