Trimite unui prieten Printeaza pagina

Hemoroizii pot fi generati de constipatie?

Constipatia este unul din factorii cauzali ai hemoroizilor, datorita faptului ca regiunea sfincterului face parte din aparatul digestiv. Dupa ce mancarea iese din stomac, ea trece prin intestinul subtire si ajunge la intestinul gros. In intestinul gros, resturile de mancare circula, scaunul se intareste ca urmare a absorbtiei apei continute in ea, si avanseaza prin contractia muschilor intestinali.

Tranzitul intestinal al alimentelor de la inghitire pana la iesire dureaza de la una pana la trei zile. Intarzierea iesirii materiilor fecale are loc cand intestinul gros functioneaza cu incetineala prea mare. In acest caz scaunul devine tare, iar persoana care sufera de constipatie trebuie sa exercite o presiune mai mare la emisiile scaunului. Aceasta presiune cauzeaza intensificarea circulatiei sangvine in regiune, iar circulatia intensificata duce la obstructii in vasele de sange, cu rezultatul cunoscut - aparitia hemoroizilor.

10 sfaturi utile in tratamentul hemoroizilor

1. Exercitii fizice, cu activarea tuturor muschilor, inclusiv cei ai aparatului digestiv. Se recomanda sa marsaluiti, sa mergeti pe bicicleta, sa inotati. Bineinteles trebuie sa adaptati exercitiile fizice la modul dumneavoastra de viata.

2. Beti multe lichide, cel putin 2 litri (8 pahare) pe zi. Se recomanda bautul apei pe stomacul gol.

3. Mancati la ore fixe, pentru a obisnui aparatul digestiv cu functionare regulata. Incercati sa nu sariti peste mese!

4. Incepeti ziua cu un mic dejun sanatos: paine de secara, iaurt, cafea,. Se pot consuma si fructe.

5. La o ora dupa micul dejun, asezati-va pe toaleta timp de 10 minute.

6. Nu incercati sa va retineti de la mersul la toaleta! In momentul in care simtiti nevoie, mergeti la toaleta! Se recomanda sa va obisnuiti sa mergeti la toaleta la ore regulate, in fiecare zi, chiar daca nu simtiti nevoia.

7. Mestecati mancarea bine si mancati incet. Lucrul acesta va facilita procesul de digerare a mancarii, si ajuta si dintilor.

8. Obisnuiti-va sa consumati fructele cu coaja cu tot si legume proaspete (de exemplu, ardei gras, salata verde, broccoli), nuci, smochine, prune, iaurt.

9. Evitati consumul de alimente cu continut redus de fibre nutritive! Paine prajita, paine alba, oua tari, banane.

10. Treceti la consumul de alimente cu continut bogat de fibre nutritive - completati alimentatia cu tarate de grau, mancati paine de secara, fulgi de ovaz.

Iata si o reteta de excelenta si in acelasi timp naturala:

100 grame prune uscate (fara samanta)
100 caise uscate
100 grame smochine uscate
1 lingura de untdelemn

Pastrati amestecul in frigider si mancati in fiecare dimineata o lingura, cu un pahar de apa.

Diagnosticul medical este primul pas si cel mai important pentru tratamentul eficient al hemoroizilor. De aceea este deosebit de important sa va adresati factorului cel mai profesional.

Articol sustinut de Clinica de hemoroizi Proctoline.


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii