Aceasta dieta reprezinta o metoda foarte buna de prevenire a bolilor cardiovasculare, avand ca scop reducerea travaliului cardiac. Ea contribuie la scaderea nivelului de colesterol si al sarurilor de sodiu din sange.
Dieta nu se adreseaza exclusiv bolnavilor cu afectiuni cardiace, desi asa se poate intelege la prima impresie. A fost gandita in special pentru persoanele sanatoase, dar cu un stil de viata mai putin echilibrat, avand ca obiectiv principal minimalizarea riscului de dezvoltare a bolilor de inima.
Dieta dureaza 1-2 saptamani si poate fi repetata de cate ori doriti.
Printre alimentele interzise cu desavarsire se numara carnea grasa, produsele cu continut mare de sare (ex. mezeluri), pestele sarat si afumat, crochetele de peste, conservele cu carne, supele la plic, legumele marinate, maioneza, margarina, chipsurile, preparatele de tip fast-food, alunele si painea prajite in sare, laptele gras, smantana, produsele de patiserie si cofetarie, bauturile alcoolice, si bauturile carbogazoase, cu exceptia apei minerale.
Alimentele recomandate cuprind carnea slaba de pui si peste, produsele lactate si laptele degresate, fructele si legumele proaspete, fructele uscate, alunele si semintele fara sare, painea integrala, sucurile naturale de fructe si legume, decoctul de maces, si inlocuitoarele de zahar (ex. aspartam, zaharina) in canatitati mici.
Pentru a obtine rezultatele dorite se recomanda evitarea sau reducerea consumului de sare si zahar timp de o saptamana in fiecare luna. De asemenea, nu este indicat consumul de alimente prajite (mai ales in ulei).
Mai jos ai un exemplu de meniu pentru o saptamana:
Ziua 1
Ziua 2
Ziua 3
Ziua 4
Ziua 5
Ziua 6
Ziua 7
Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii