Are proprieti similare cu Varza. Sub aspect alimentar, prezinta avantajul ca are un continut mai scazut in celuloza. Compozitia chimica este asemanatoare Verzei, diferind doar cantitativ.
In stare proaspata, Conopida contine 90-94 % apa, 2,2-2,8 g % proteine, 0,3 g % lipide, 3,5 g% glucide, vitamina A (0,04 mg%), Bl (0,1 mg%), PP (0,6 mg%), C (59-135 mg%), vitamina B6 si K in cantitati mici. Dintre sarurile minerale sunt prezente: sodiu (10 mg%), potasiu (420 mg%), calciu (25 mg%), magneziu (17 mg%), fier (1 mg%), cupru (0,14 mg%), fosfor (60 mg%), sulf (29 mg%), clor (30 mg%), iar dintre microelemente: Zinc, Mangan, Bismut, Siliciu, Fluor, Iod.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii