Este larg raspandit in alimente, incat nu se poate pune problema carentei.
Se gaseste in organism in cantitate de 100 g, din care 75% in spatiul extracelular, iar restul intracelular.
Functii
Rolurile cele mai importante sunt reprezentate prin:
Ratia zilnica recomandata
Depinde de temperatura, activitate fizica, varsta. Se considera ca 5 g/zi asigura nevoile adultului. Aceasta cantitate este asigurata intotdeauna de alimentatia zilnica, la care se mai adauga, de obicei si sarea (NaCl).
Surse alimentare
Cea mai importanta sursa este sarea, adaugata suplimentar produselor alimentare. Clor se gaseste si in lapte, carne, ou, dar si in apa potabila (fiind utilizat in procesul dezinfectiei).
Deficitul de clor
Apare in:
Semne si simptome:
Excesul de clor
Se constituie in conditiile unui consum exagerat de sare si se caracterizeaza printr-o serie de tulburari metabolice.
Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii