Aloe vera este una dintre cele 250 de specii a genului Aloe.
Era cunoscuta si utilizata cu mii de ani in urma in diferitele afectiuni de catre populatiile din Africa orientala si meridionala, Africa de Sud si din zona mediteraneana. In trecut era utilizata in doze mici (0,05 - 0,10 centigrame) ca digestiv, in doze mai mari (0,10 - 0,50 centigrame) ca purgativ drastic, la fel ca toate purgativele ce contin derivati antracenici.In prezent, din preparatele modern de baza de Aloe vera s-au eliminate derivatii antracenici (incriminati pentru dezvoltarea cancerului colono-rectal, dupa cercetari recente).
Gelul de Aloe contine 20 din cei 22 aminoacizi esentiali dintre care 7 nu pot fi sintetizati de organismul uman si trebuie adusi prin aport exogen. Aloe contine toate vitaminele necesare zilnic si se pare ca este singura planta care contine si vitamina B12. Mai contine 20 de minerale de mare importanta pentru organism (calciu, potasiu, fosfor, cupru, fier, sodiu, clor, crom, zinc, magneziu etc.).
Iata cinci calitati esentiale ale preparatelor de Aloe vera:
Datorita acestor actiuni, nu este de mirare gama larga de recomandari pentru uzul intern si extern a acestei "miraculoase" plante: incepand ca stimulant al digestiei si circulatiei sanguine, ca antialergic, in durerile reumatismale, astm, bronsita, diabet zaharat, afectiuni gastro-intestinale si hepato-biliare (inclusiv in hepatitele virale de tip B si C), in afectiuni dermatologice si in dezinfectarea si cicatrizarea plagilor.
Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii