Bergamotierul este un arbore din familia Rutaceae, rezultat din incrucisarea lamaiului cu portocalul amar. Are o inaltime de 4,5 m, iar ramurile sale sunt acoperite de frunze verzi abundente si flori albe mici in forma de stea.
In prezent, bergamotierul creste in provincia italiana Calabria, in Sicilia si in Coasta de fildes in Africa.
Bergamota, fructul bergamotierului, este un fruct galben de forma unei pere, mai mic decat o portocala. Prin presarea cojii se obtine un ulei cu miros de lamaie si portocala.
Actiunea antiseptica a uleiului de bergamota il face util in tratamentul acneei si infectiilor cutanate.
Prin capacitatea astringenta, el ajuta la reducerea uleiozitatii pielii sau scalpului, iar prin actiunea sa odorizanta poate revigora corpul.
De asemenea, uleiul de bergamota tine la departare insectele si calmeaza intepaturile produse de acestea.
Uleiul de bergamota este folosit la si crearea parfumurilor.
Uleiul de bergamota este revigorant. Are actiune stimulanta si tonica, echilibrand starea emotionala.
Studiile efectuate in Italia arata ca uleiul de bergamota diminua sentimentele de anxietate si frica, de depresie si tristete, si de furie. Experimentele indica faptul ca uleiul echilibreaza emotiile si starea de spirit prin actiunea sa asupra hipotalamusului.
Aroma uleiului de bergamota echilibreaza persoanele cu stari emotionale instabile. Ea evoca sentimente de bucurie si fericire, si poate reface increderea in sine.
In perioadele de tristete si de plangere a unei pierderi suferite, uleiul de bergamota ajuta la vindecarea ranilor emotionale si inspira sentimente de iubire.
Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii