Este un binecunoscut si raspandit arbust din regiunile deluroase, de la marginea padurilor, rarisuri, pana in zona superioara.
PRINCIPALII CONSTITUENTI
Murele contin cca 84% apa, 1,2% proteine, 1% acizi organici, 9% hidrati de carbon (zaharuri 3,48% pana la 6%), saruri de Na (3%), K (190 mg%), Ca (30 mg%), Fe (0,9 mg%), vitamina A (45 mg%), cantitati mici de vitamina B1 si B2 (0,04 mg%), niacina si vitamina C (25-40 mg%).
Sub aspect energetic, murele au o valoare de 48 kcal la 100 g.
Frunzele de Mur contin taninuri, acizi organici, peptide, substante colorante, flavonoide, inozitol, vitamina C.
RECOMANDARI TERAPEUTICE
Datorita continutului mai ridicat in tanine, cu calitati astringente, murele sunt utilizate in diaree si raguseala.
Frunzele de mur au efect tonic, dar mai ales astringent, atat pentru uz intern, cat si pentru uz extern.
MOD DE INTREBUINTARE
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii