Trimite unui prieten Printeaza pagina

Mosmonul

Cultivat astazi cu totul sporadic, Mosmonul a fost bine cunoscut in Antichitate, Iulius Cezar aducandu-l in Italia dupa vestita sa campanie din Galia. La noi in tara este semnalat la Deva, Hunedoara, Craiova, Pitesti, Iasi etc.

PRINCIPALII CONSTITUENTI

Cu un procent mai scazut in apa (70-74%), fructul contine substante azotate, grasimi (0,44%), tanine in fruc-tele uscate (pana la 12%), mucilagii, acid citric, malic si tartric, vitaminele C si B, zaharuri, proteine, saruri minerale, celuloza etc.

RECOMANDARI TERAPEUTICE

Fructul, puternic astringent, are actiune antidiareica, cu efecte chiar in diareea dizenterica si enteritele rebele. Are proprietati diuretice, cu eliminarea de urati, fiind un adjuvant util in litiaza urica, guta si reumatism.

MOD DE INTREBUINARE

Consumate ca atare sau in compot.

Pentru a avea efect, trebuie consumata circa o cana de compot.

Sirop pentru regularizarea tranzitului intestinal, din 1 kg fructe, 800 g zahar sau mai bine miere si 500 ml apa; se fierbe 1 ora, la foe mic. Se bea dimineata cate un pahar.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii