Este una din cele mai cunoscute si mai larg cultivate inca din Antichitate. Recomandarile fitoterapeutice sunt minore.
PRINCIPALII CONSTITUENTI
Mazarea uscata contine 22% proteine, 1% grasimi, 59% hidrati de carbon, 30 mg% sodiu, 915 mg% potasiu, 45 mg% calciu, 230 mg% fosfor, 5 mg% fier, 20 micrograme% vitamina A, 0,7 mg% vitamina Bl, 0,2 mg% vitamina B2, 3 mg% niacina si numai 1 mg% vitamina C. Valoarea energetica este de 359 kcal pentru 100 g.
Mazarea verde contine 3% proteine, 6% hidrati de carbon, 1 mg% sodiu, 120 mg% potasiu, 10 mg% calciu, 50 mg% fosfor, 0,8 mg% fier, 35 micrograme% vitamina A, 0,1 mg% vitamina Bl, 0,05 mg% vi-tamina B2, 1 mg% niacina si 25 mg% vitamina C. Valoarea energetica este de 37 kcal pentru 100 g.
RECOMANDARI TERAPEUTICE
Mazarea uscata are proprietati energetice, deoarece contine o cantitate mare de calorii si este bogata in proteine si hidrati de carbon. Pentru organism este o importanta sursa de fosfor si saruri de potasiu. Are si actiune usor laxativa.
Mazarea verde este usor digerabila, dar este contraindicata in enterite. Produce stimularea functiei medulare, aducand-o la normal.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii