Trimite unui prieten Printeaza pagina

Mararul

Originar din nordul Mediteranei, Mararul este mentionat ca "planta cu efecte vindecatoare".

PRINCIPALII CONSTITUENTI

In functie de partea de planta, continutul in ulei volatil este cuprins intre 2,5-4% (in frunze si ramurile tinere) si 3-6% in fruct. Mararul contine cantitati apreciabile de potasiu, sulf si sodiu, vitaminele A, B1 si C. Uleiul volatil de Marar contine intre 40-60% carvona.

RECOMANDARI TERAPEUTICE

Ca toate legumele condimentare, frunzele de Marar au proprietati tonic-aperitive. Ele stimuleaza totodata diureza si eliminarea gazelor din stomac.

Semintele de Marar sunt puternic carminative. Totodata sunt sedative nervoase, utile in combaterea insomniilor, precum si antispastice, aceasta proprietate explicand efectele in combaterea sughitului rebel si a vomei, indeosebi la copii.

MOD DE INTREBUINTARE

  • Adaugarea frunzelor la preparate culinare
  • Infuzie de seminte preparata din o lingurita la cana. Se beau 2-3 cani pe zi
  • Decoct sedativ, cu o lingurita de seminte fierte intr-o cana de lapte; se bea seara, inainte de culcare, pentru combaterea insomniei

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii