Trimite unui prieten Printeaza pagina

Bamele

Bamele sunt binecunoscute inca din Egiptul antic. Se folosesc capsulele verzi. In prezent sunt cultivate pe scara redusa si la noi, in zonele sudice ale tarii.

PRINCIPALII CONSTITUENTI

Cu cantitati mai reduse in proteine si hidrati de carbon decat celelalte legume, Bamele contin mucilagii, saruri minerale si vitaminele A, B si C. Sub raport energetic, Bamele furnizeaza cca 40 kcal la 100 g.

RECOMANDARI TERAPEUTICE

Prin continutul ridicat in mucilagii, bamele au proprietati emoliente, atat in afectiuni respiratorii (laringite, traheite, bronsite) cat si in cataruri ale tractului digestiv.

MOD DE INTREBUINTARE

Consumate in preparate culinare.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii