Este o leguma originara din Extremul Orient, insa creste si azi spontan in paduri, in locuri umede din Europa, Asia si Africa. PRINCIPALII CONSTITUENTI Cantitatea de apa variaza intre 92-95%, iar cea de proteine intre 1,5-1,7%, grasimile fiind doar in proportie ...
Este o planta anuala erbacee, mult cultivate in regiunile tropicale si mediteraneene. PRINCIPALII CONSTITUENTI Semintele contin substante grase (48-65%), substante proteice (24%), substante extractive neazotate (14-18%), vitaminele B, D, E, F. Uleiul este f ...
Planta originara din Mongolia si Siberia centrala. Se utilizeaza frunzele. PRINCIPALII CONSTITUENTI Tarhonul contine in frunze si in ramurelele tinere intre 0,1-0,4% ulei volatil format in proportie de 60-70% din metilchavicol. Contine, de asemenea, taninuri, ...
Aceasta leguma, ce-si are originea in Telina salbatica din bazinul mediteranean, a fost cunoscuta pentru proprietatile sale medicinale inca din Antichitate. De la aceasta interesanta legume, cu o paleta de recomandari terapeutice surprinzator de bogata, se utilize ...
Planta este originara din Peru, unde era cultivate in gradinile aztecilor, iar numele ei a ramas nealterat: "tomata". Sub denumirea de "mere peruviene", tomatele aduse de conchistadori in Europa au fost primate cu reserve, fiind folosite la inceput ca plante ornam ...
Specie raspandita in Europa, Caucaz, Siberia de vest si in Asia Centrala. La noi este comuna in intreaga tara si creste pe sol umed in paduri, tufisuri, livezi, parcuri si gradini, de la ses pana la munte. Se mai numeste Grausor. Frunzele contin saruri minerale, prote ...
Atat Urzica mare cat si Urzica mica sunt specii raspandite aproape pe intreg globul terestru. Este cunoscuta de multa vreme, inca din Antichitate, ca planta textila, alimentara si medicinal. PRINCIPALII CONSTITUENTI Urzica contine proteine, substante de natura ...
Originar din stepele Asiei Centrale, Usturoiul este printre legumele cele mai vechi in cultura (cu cca 5000-6000 ani inaintea erei noastre). In Egipt se citeaza utilizarea Usturoiului in hrana lucratorilor ce ridicau piramidele de la Gizeh. Autorii greci, in frunt ...
Planta cultivata de mai bine de 7 milenii in Europa, Varza a fost apreciata pentru proprietatile terapeutice. Dintre varietatile de Varza, cele mai importante din punct de vedere medicinal sunt urmatoarele: Varza alba, Varza rosie, Varza de Bruxelles. PRINCIPALIl ...
Planta cu mare raspandire si importanta nutritionala. PRINCIPALII CONSTITUENTI Continutul in apa al pulpei de strugure este de 72-73%, zaharuri fermentescibile 22%, acid tartric liber 0,29%, alti acizi organici 0,30-0,35%, proteine 0,7%, hidrati de carbon 16%, s ...
Arbust fin-ghimpos in partea inferioara, foarte mult intalnit in taieturile de paduri din zona de deal si de munte, introdus sporadic si in cultura. Zmeurul este cunoscut pentru proprietatile sale nutritive inca din timpurile palustre ale omului primitiv, langa lo ...
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii