Primavara, prin tufarisuri, pe coline sau in viroage, la marginea padurilor, a cailor ferate, de la campie si pana la munte, se intinde podoaba florilor arbustilor de Porumbar. PRINCIPALII CONSTITUENTI Florile de Porumbar contin flavonoizi, acizi organici, quer ...
Originar din bazinul mediteranean, a fost bine cunoscut inca din Antichitate. In Romania se cultiva pe mari suprafete, in special in sudul si estul tarii, mai putin in Ardeal, Banat si Crisana. PRINCIPALII CONSTITUENTI Prazul contine 87-90% apa, 52% protein ...
Prunul, originar din Persia si Caucazul de Est, a fost adus in Europa de catre romani. Avand o valoare nutritive ridicata, el are proprietati terapeutice recunoscute inca din Antichitate. Pe langa fructele gustoase pe care le da, Prunul este si un bun fixator ...
Caravanele aduceau din indepartata China, atat in Antichitatea greco-romana, cat si mai tarziu, in Evul Mediu, Reventul - foarte cautat pentru proprietatile sale medicinale. PRINCIPALII CONSTITUENTI Contin numerosi acizi organici (citric, oxalic, malic, lac ...
In mitologie, zeului Apollo i se atribuia afirmatia potrivit careia, daca guliile merita greutatea lor in plumb, iar sfeclele greutatea lor in argint, ridichile ar merita desigur greutatea lor in aur, fapt care atesta importanta pe care o dadeau anticii acestei le ...
Arbust originar din Persia si Mesopotamia, introdus in Europa de cartaginezi, se cultiva in toate regiunile mediteraneene. In trecut se utiliza foarte mult ca planta medicinala, folosindu-se scoarta de pe radacini sau de pe ramuri, in combaterea parazitilor intestinal ...
Specie euroasiatica, cunoscuta de multa vreme in cultura si apreciata in mod deosebit de romani, isi are originea in Salata salbatica care creste si in tara noastra. PRINCIPALII CONSTITUENTI Salata verde de cultura contine: 1%-1,4% proteine, urme de substante g ...
Avand originea intr-o specie spontana din bazinul mediteranean , Sfecla rosie s-a cultivat inca din sec. II - III ale erei noastre. PRINCIPALII CONSTITUENTI Continutul in proteine este de 1-1,8%, cca 6% hidrati de carbon, cca 60 mg% sodiu, 260 mg% potasiu, 25 m ...
Smochinul este bine cunoscut si apreciat inca din Antichitate. Egiptenii il considerau medicament, Biblia il evoca adesea si este pomenit si de Horatiu. PRINCIPALII CONSTITUENTI Fructele proaspete coapte contin pana la 84% apa, iar cele uscate aproape deloc. Con ...
Arbustul atat de comun din campie pana in zona de munte, inflorind abundent de la sfarsitul lui mai pana la mijlocul luni iunie, este o planta cu proprieti atat medicinale cat si alimentare. PRINCIPALII CONSTITUENTI Fructele coapte contin 80-95% apa, rutozid, iz ...
Specie originara din China si Japonia. Soia este tot mai raspandita in special ca planta utilizata in industria uleiului, ca si in alte ramuri ale industriei alimentare si chiar in fitoterapie. PRINCIPALII CONSTITUENTI Faina de soia integrala este foarte bogata ...
Introdus in Europa din Persia pe doua cai, prin arabi in Spania si prin cruciati, Spanacul era la mare pret la arabi, care il considerau "printul legumelor". A fost introdus in cultura inca din secolul al IV-lea. In tara noastra exista doua anotimpuri de productie ...
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii