Specii perene foarte inrudite, care se gasesc si in flora spontana, cu recomandari terapeutice reduse. PRINCIPALII CONSTUENTI Ambele specii contin cca 1% acid oxalic, grasimi in cantitati reduse, emodine si acid crizofaic (care explica actiunea laxativa), acid ...
Originar din China, Mandarinul are fructe foarte asemanatoare cu Portocalul, ca gust si compozitie chimica. Ca atare si recomandarile terapeutice sunt similare, in plus - datorita continutului ridicat in brom - manifesta si proprietati sedative. ...
In tarile de origine (ecuatoriale si tropicale) se cultiva in prezent peste 300 de varietati pentru fructele gustoase, mult apreciate atat pe plan local, cat si pentru export. In India, Malaezia, Indochina si alte tari si zone, arborele de Mango este considerat si ca pl ...
Originar din nordul Mediteranei, Mararul este mentionat ca "planta cu efecte vindecatoare". PRINCIPALII CONSTITUENTI In functie de partea de planta, continutul in ulei volatil este cuprins intre 2,5-4% (in frunze si ramurile tinere) si 3-6% in fruct. Mararul con ...
De o mare varietate, cu pielita verzuie si aproape transparenta, suav-galbui sau rosu imbujorate, merele sunt cele mai populare fructe autohtone si cele mai larg consumate. Pentru importantele si bine cunoscutele proprietati terapeutice pe care le are, un dicton, ...
Cu silueta sa de o noblete aparte si cu un aspect deosebit de decorativ, Maslinul este un simbol al pacii si al intelepciunii, bucurandu-se de un adevarat cult din partea locuitorilor anticei Eliade. Maslinul este cultivat in regiunea mediteraneana, in Asia de Ves ...
Este una din cele mai cunoscute si mai larg cultivate inca din Antichitate. Recomandarile fitoterapeutice sunt minore. PRINCIPALII CONSTITUENTI Mazarea uscata contine 22% proteine, 1% grasimi, 59% hidrati de carbon, 30 mg% sodiu, 915 mg% potasiu, 45 mg% calciu, ...
Migdalele reprezinta una dintre acele seminte la care proprietatile nutritive se impletesc cu cele terapeutice. De la Migdal se folosesc semintele (samburii), atat de la varietatea dulce, cat si de la cea amara. Numai varietatea dulce este comestibila. Cea amara a ...
Provine din selectia si ameliorarea Morcovului salbatic din bazinul mediteranean. In ultima perioada a crescut interesul pentru Morcov datorita cercetarilor privind utilizarea sucurilor de legume si fructe, cel de Morcov fiind de baza in acest sens, fie consumat s ...
Cultivat astazi cu totul sporadic, Mosmonul a fost bine cunoscut in Antichitate, Iulius Cezar aducandu-l in Italia dupa vestita sa campanie din Galia. La noi in tara este semnalat la Deva, Hunedoara, Craiova, Pitesti, Iasi etc. PRINCIPALII CONSTITUENTI Cu un pro ...
Este un binecunoscut si raspandit arbust din regiunile deluroase, de la marginea padurilor, rarisuri, pana in zona superioara. PRINCIPALII CONSTITUENTI Murele contin cca 84% apa, 1,2% proteine, 1% acizi organici, 9% hidrati de carbon (zaharuri 3,48% pana la 6%), ...
Planta originara din bazinul mediteranean, este astazi folosita din ce in ce mai rar, fiind inlocuita cu alte legume mai productive si cu gust mai placut. De la napii se utilizeaza in special radacinile ingrosate, uneori si frunzele. A fost cultivat in Antichitate ...
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii