Sursa majora de vitamina D este expunerea la soare.
Vitamina D se gaseste sub forma de provitamina, in produsele animale: ficatul de peste, sardine, galbenus de ou, produse lactate grase (unt, smantana), untura de peste.
Laptele matern, este considerat o sursa saraca, furnizand 1-24 UI/100g, la sugarii la care se constata un deficit de vitamina D recomandandu-se un aport suplimentar din produse farmaceutice.
Aliment |
Vitamina D UI/100 g aliment |
Ulei de ficat de ton |
75.000 |
Peste gras |
1.500-2.000 |
Galbenus de ou |
200-500 |
Unt |
50-100 |
Ficat de pui, porc, vita |
40-50 |
Cas |
15 |
Sursele vegetale de vitamina D sunt ciupercile, drojdiile, germeni de grau, uleiuri vegetale, spanac, varza.
Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii