Este o complicatie a aportului crescut de vitamina D si se caracterizeaza prin nivel crescut de calciu, nivel scazut de fosfor, cresterea cantitatii de calciu si fosfor din sange (calciuriei si fosfaturiei). In cazuri de administrare excesiva, apar calcificari in tesuturile moi, inclusiv la nivel renal, pulmonar, cardiac, membrana timpanului.
Dintre semnele clinice se remarca: cefalee (durere de cap), ameteli, greata si voma, constipatie, poliurie (eliminare de urina in cantitate mai mare decat cea normala), polidipsie (sete foarte mare).
Copii cu exces de vitamina D au probleme gastrointestinale (constipatie, greata, varsaturi, anorexie), prezinta intarziere in dezvoltarea staturo-ponderala.
Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii