Vitamina A se gaseste in legumele cu frunze inchise la culoare, fructe si legume de culoare galben portocalii (morcovi, ardei gras, gogosari, tomate, cereale, spanac, sucul de portocale, cartofii dulci, dovleac - sunt surse abundente de vitamina A).
Alimente vegetale |
Caroteni (mg)/l 00 g aliment |
Ardei capia |
25-35 |
Gogosari |
23-25 |
Morcovi |
7-18 |
Tomate |
6,5-12 |
Banane |
6,8-8,3 |
Caise |
1,2-4,2 |
Vitamina A se gaseste in alimente de origine animala, ficat, lapte sau galbenus de ou. Concentratii mari de vitamina A se gasesc in uleiul de ficat de morun (85000UI/1 OOg), cod sau peste oceanic.
Aliment |
Caroteni (mg)/l 00 g aliment |
Cascaval |
4000 |
Ficat de porc |
2800 |
Smantana |
1300 |
Ou |
1140 |
Lapte |
400 |
Somon |
300 |
O alta sursa importanta este margarina fortificata cu vitamina A, in cantitate de 15-35000 Ul/kg.
Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii