Gurmanzii stiu ca unul dintre produsele de baza ale bucatariei italiene este mozzarella. In Italia, aceasta branza moale este foarte populara si este folosita in pregatirea salatelor, pizzei, etc. Mozzarella este unul dintre principalele secrete ale longevita ...
Gatitul alimentelor la abur este una dintre cele mai vechi metode de prelucrare culinara. O metoda chinezeasca straveche de gatire la abur practic nu s-a schimbat timp de multe secole. Traditional, in China carnea si legumele se gatesc intr-o tigaie adanca cu fund ro ...
Uscarea sau deshidratarea fructelor reprezinta o metoda simpla si ieftina pentru consevarea lor. In plus, in forma uscata se pastreaza o mare parte din vitaminele continute in fructele proaspete. Fructele uscate pot fi folosite atat in alimentatie, cat si in tratamentu ...
Daca ai consuma peste macar o data pe saptamana, i-ai face o mare favoare inimii tale. In general, pestele a fost considerat mereu alimentul cel mai sanatos, deoarece contine proteine de inalta calitate, iar colesterolul se gaseste intr-o cantitate de 3 ori mai mica dec ...
O simpla salata poate constitui o masa sanatoasa, saraca in calorii si bogata in vitamine si antioxidanti. Nu te gandi doar la o simpla salata de gradina, ci imagineaza-ti ca adaugi fructe, nuci sau migdale, si carne slaba. Secretul in a mentine treaz interesul pentru ...
Ciocolata neagra poseda diverse proprietati benefice pentru sanatate, proprietati ce se datoreaza in special continutului in flavonoizi - substante cu actiune antioxidanta. Efectul antioxidant protejeaza organismul de actiunea nociva a radicalilor liberi, agenti ce p ...
Te-ai intrebat vreodata ce este celuloza, care este secretul actiunii sale, si de ce se spune ca este benefica pentru sanatate si ca ajuta la pierderea in greutate? Raspunsul il vei gasi in randurile ce urmeaza. Uimitor, dar celuloza nu reprezinta o sursa de energie. E ...
In alimentatie exista 3 nutrienti principali - grasimi, carbohidrati si proteine. Ii vei regasi cu usurinta in dieta ta zilnica, insa nu intotdeauna in variantele cele mai sanatoase. Poate ca deja ai o idee buna despre ce este un carbohidrat bun (carbohidrat complex c ...
Pentru multi dintre noi pregatirea micului dejun e un adevarat chin. Mai ales cand in loc de aceasta am putea dormi putin in plus. Asa ca, ne limitam la o ceasca de cafea si biscuiti. Insa, e bine de stiut ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, de ...
Metabolismul bazal corespunde cheltuielii energetice necesare mentinerii unor activitati fiziologice de baza: respiratia, activitatea inimii, functia rinichiului, activitatea cerebrala, echilibrul termic, echilibrul osmotic (al presiunii). 19% din aceasta energie este ...
Alimentele furnizeaza energia necesara mentinerii proceselor vitale ale organismului. Pentru a exprima cantitatea de energie eliberata de catre alimente (principii nutritive) sau energia consumata de catre organism, unitatea de masura cea mai folosita CALORIA. O calo ...
Iarna cu frigurile ei a ramas deja in urma, iar in locul ei a poposit primavara. Aerul se umple cu aromele primelor flori, iar natura se trezeste la viata, si noi odata cu ea. Privarea de razele soarelui si lipsa de vitamine duce la slabirea organismului. Si pentru c ...
Fructele si legumele trebuie sa ocupe un loc importanta dieta ta. Ele sunt sarace in calorii si bogate in vitamine, minerale, fitochimicale si fibre, aspect deosebit de important pentru sanatatea ta. Expertii recomanda consumul a 5-8 portii de fructe si legume in fi ...
Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii