Aliment
|
mg% |
Cantitatea necesara zilnic g/sortiment |
Alimente foarte bogate in vitamina C |
||
Patrunjel (frunze) |
220 |
50 |
Varza deshidratata |
189 |
55 |
Ardei gras |
150 |
70 |
Marar |
150 |
70 |
Hrean |
100 |
100 |
Macese |
1000 |
10 |
Catina |
600 |
15 |
Coacaze negre |
200 |
50 |
Alimente bogate in vitamina C |
||
Varza creata |
65 |
150 |
Varza rosie |
60 |
165 |
Loboda |
60 |
165 |
Spanac |
60 |
200 |
Conopida |
50 |
200 |
Gulii |
50 |
200 |
Salata verde |
50 |
200 |
Varza alba |
50 |
200 |
Ceapa verde |
45 |
220 |
Fragi, capsuni |
70 |
145 |
Lamai |
50 |
200 |
Portocale |
50 |
200 |
Alimente cu continut moderat de vitamina C |
||
Praz |
30 |
330 |
Mazare verde |
25 |
400 |
Ridichi |
25 |
400 |
Rosii |
25 |
400 |
Cartofi |
25 |
500 |
Fasole verde |
20 |
500 |
Napi |
20 |
500 |
Pastarnac |
20 |
500 |
Grapefruit |
40 |
250 |
Agrise |
35 |
300 |
Zmeura |
30 |
300 |
Afine |
15 |
650 |
Mure |
15 |
650 |
Pepene galben |
15 |
650 |
Visine |
12 |
800 |
Alimente cu continut redus de vitamina C |
||
Andive |
10 |
1000 |
Dovleac |
10 |
1000 |
Sfecla rosie |
10 |
1000 |
Telina |
10 |
1000 |
Usturoi uscat |
10 |
1000 |
Vinete |
10 |
1000 |
Castraveti |
8 |
1250 |
Ceapa uscata |
8 |
1250 |
Morcovi |
7 |
3300 |
Cirese |
10 |
1100 |
Gutui |
10 |
1250 |
Piersici |
9 |
2000 |
Caise |
8 |
2000 |
Mere |
5 |
2000 |
Pepene verde |
5 |
2000 |
Pere |
5 |
2000 |
Prune |
5 |
2000 |
Struguri |
3 |
3300 |
Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii