Se recomanda ca laptele, indiferent de utilizarea ulterioara (consumat ca atare, transformat in lactate acide sau branzeturi), el sa fie tratat termic.
Cu toate ca fierberea clasica a fost si este foarte eficienta din punct de vedere microbiologic, ea nu poate fi aplicata pe scara larga, deoarece modifica in sens negativ valoarea nutritiva a laptelui (pierderi de proteine care coaguleaza, distrugere de vitamine termolabile, etc).
Astazi se folosesc in industrie pasteurizarea inalta si UHT(ultra high temperature, este o sterilizare perfecta a laptelui). Ambele metode asigura, concomitent cu inactivarea microbilor, o pastrare nemodificata a principiilor nutritive din lapte.
Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii