Prognosticul pacientilor cu sindrom Aspenger variaza in functie de nivelul de inteligenta, de interesele ocupationale si de suportul primit din partea familiei si prietenilor. Divortul si problemele in familie pot fi foarte suparatoare pentru copiii cu aceasta boala si le poate complica dezvoltarea educationala si sociala.
Consilierea ocupationala poate ajuta un copil sindrom Aspenger sa aleaga o ocupatie potrivita cu interesele sale sau care ii poate permite sa lucreze mai degraba singur decat in echipa (ceea ce este de preferat). In plus, acesti copii prezinta chiar un avantaj in anumite domenii, precum muzica sau matematica, din cauza abilitatii de a petrece ore intregi exersand si dezvoltand abilitatile necesare in aceste domenii de interes. Persoanele cu sindrom Aspenger pot deveni cercetatori, matematicieni, arhitecti, medici, informaticieni, muzicieni, si ingineri de succes.
Bolnavii cu sindrom Aspenger prezinta o durata de viata normala, insa sunt mai predispusi la a dezvolta diferite afectiuni, precum tulburari de nutritie, depresie, schizofrenie sau sindrom Tourette. Daca boala se asociaza cu alte tulburari mentale acesti pacienti prezinta un risc mai crescut de suicid.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii