Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Anorexia nervoasa

Diagnostic

Diagnosticul anorexiei nervoase este complicat de un numar de factori.

Unul este acela ca boala variaza ca severitate de la pacient la pacient. Un al doilea factor este negarea, care este privita ca un semn timpuriu al afectiunii. Multe paciente neaga faptul ca sunt bolnave si sunt aduse la medic de catre un membru al familiei.

Majoritatea pacientilor sunt diagnosticati de catre medicul de familie sau pediatru.

Persoanele anorexice sunt slabe, au pielea uscata sau galbena, si au hipotensiune.De regula, exista un istoric de amenoree (absenta menstruatiei), si uneori durere abdominala, constipatie sau slabiciune.

De asemenea, bolnava poate prezenta o senzatie de frig. Daca pacienta prezinta varsaturi, este posibil ca samltul dentar sa fie erodat.

De asemenea, trebuie evaluata scaderea in greutate. Specialistii considera ca o scadere in greutate ce duce la o greutate cu 15% sub cea normala, este un factor diagnostic.

Medicul trebuie sa excluda alte afectiuni ce pot cauza scadere in greutate si varsaturi dupa masa, precum boli metabolice, tumori cerebrale, afectiuni ale tratului digestiv, si o tulburare numita sindrom de arterea mezenterica superioara.

In general, se efectueaza teste de sange, electrocardiograma, analiza urinii, si densiometria osoasa, pentru a exclude alte boli si a evalua statusul nutritional al pacientului.

De asemenea, medicul trebuie sa diferentieze intre anorexia nervoasa si alte tulburari psihice, cum sunt depresia, schizofrenia, fobia sociala, si tulburarea obsesiv-compulsiva.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii