Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Amnezia

Generalitati

Amnezia reprezinta pierderea memoriei. Pierderea de memorie poate rezulta din lezarea bilaterala a partilor creierului responsabile pentru memorie, procesare, sau reamintire (sistemul limbic, iclusiv hipocampusul din lobul temporal medial).

Amnezia poate fi un simptom al mai multor afectiuni neurodegenerative; totusi, persoanele la care pierderile de memorie sunt principala manifestare, isi pastreaza luciditatea si sunt constiente de propria persoana si de imprejurari. Ei pot fi chiar constienti ca sufera de o tulburare de memorie.

Pana in anii 70, expertii considerau memoria ca fiind o singura entitate. Memoria unei noi experiente, unei abilitati motorii, intamplarilor petrecute in trecut, erau toate grupate impreuna intr-un sistem unic care apartinea unei anumite zone a creierului.

Daca toate memoriile ar fi stocate in acelasi fel, atunci ar fi corect sa se considere ca lezarea acelei zone specifice a creierului va cauza pierderea completa a memoriei. Insa, studiile efectuate asupra pacientilor amnezici combat aceasta teorie. Ele demonstreaza ca creierul uman poseda sisteme multiple pentru stocarea si procesarea amintirilor.


  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii