Bursita reprezinta inflamatia dureroasa a bursei - sac inchis plin cu lichid ce se gaseste in zonele supuse frictiunii. Bursa actioneaza ca un tampon pentru miscarile oaselor, tendoanelor si muschilor, din apropierea articulatiilor.
Exista peste 150 de burse in corpul uman. De regula, bursele sunt prezente de la nastere, insa se pot forma si ca raspuns la presiuni repetate. Fiecare bursa contine o cantitate mica de lichid sinovial, un lichid clar care are rol de lubrifiant.
Inflamatia bursei cauzeaza durere la miscare si limitarea mobilitatii. Cele mai frecvent afectate articulatii sunt: cea a umarului, cotului, coapselor, genunchilor, calcaielor si degetelor de la picioare. La nivelul genunchiului exista 4 burse, toate putand fi inflamate prin suprasolicitare.
Riscul de aparitie al bursitei este mai crescut daca activitatea zilnica implica miscari repetitive (de exemplu, tenisul sau golful pot cauza bursita la nivelul articulatiei cotului). De asemenea, incidenta bursitei creste odata cu inaintarea in varsta.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii