Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Blefarita

Blefarita este inflamatia frecventa a marginii libere a pleapelor, interesand conjunctiva, tegumentul, foliculul pilos si glandele anexe.

De obicei, pacientii acuza senzatie de arsura, prurit, iritatie, senzatie de corp strain, lacrimare anormala dimineata. Pleoapele sunt umflate si eritematoase, iar la nivelul marginii libere a pleoapelor pot sa apara cruste sau pelicule.

In cazurile severe, blefarita poate provoca aparitia orjeletului, iritatia si inflamatia corneei si conjunctivitei.

Unele persoane nu prezinta nici un simptom.

In aparitia blefaritelor sunt incriminate cauze generale, precum tulburari endocrine, avitaminoze, alergii, si alte afectiuni. Cauzele locale pot fi diversi factori iritanti, agenti microbieni, etc.

Tratament

  • Comprese calde - pe pleoapele inchise se aplica un prosop inmuiat in apa calda si apoi scurs, cel putin 1 minut. Procedura se repeta de 2-3 ori. Are ca scop inlaturarea mizeriei din jurul genelor si, totodata, diluarea secretiilor (de sebum) glandelor sebacee, prevenind aparitia orjeletului.
  • Frectia pleoapelor - se freaca baza genelor cu un prosop curat de bumbac, inmuiat in apa calda, timp de 15 secunde pentru fiecare pleoapa.
  • Unguente cu antibiotice - se aplica la baza genelor, inainte de culcare, cu degetul curat sau cu un betisor de vata.
  • Igiena adecvata - deoarece blefarita este o afectiune persistenta trebuie curatata cu atentie pleoapele pentru a preveni reaparitia bolii.
  • In unele cazuri pot fi prescrise lacrimi artificiale sau picaturi de ochi cu steroizi pentru a reduce inflamatia si a preveni uscarea ochilor.

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii