Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Amigdalita (tonsilita)

Complicatii

Complicatiile cauzate de amigdalita apar relativ rar si pot include:

  • abcese - abcesele pot sa apara la nivelul tesuturilor din jurul amigdalelor. In unele cazuri, puroiul continut in abcese se poate raspandi in zonele invecinate, precum radacina limbii, gat, palat, piept si plamani. Aceste abcese pot fi tratate cu usurinta prin administrarea de antibiotice. Uneori este necesara drenarea lor.
  • umflarea fetei si gatului - aceatsa complicatie poate bloca caile aeriene si ingreuna respiratia. Amigdalita cronica poate cauza apnee de somn obstructiva, care reduce aportul adecvat de oxigen la nivelul creierului, si poate duce la tulburari de somn.
  • infectia urechii medii (otita) - amigdalita poate conduce la acumularea de mucus in urechea medie, intre timpan si urechea interna. Acest mucus se poate infecta uneori cu bacterii, insa in majoritatea cazurilor infectia se vindeca de la sine.
  • septicemie - poate sa apara daca bacteriile ajung in circulatia sanguina si se multiplica. Bacteriile pot fi distruse folosind antibiotice orale sau intravenoase.
  • glomerulonefrita - reprezinta inflamatia glomerulilor renali cauzata de streptococi. Poate fi tratata cu antibiotice precum penicilina.
  • sindrom Lemierre - este o afectiune foarte rara caracterizata prin raspandirea bacteriilor la nivelul venelor importante ale gatului. Mici gramezi de bacterii sunt transportate astfel prin circulatia sanguina la plamani, articulatii si oase. Sindromul Lemierre poate fi tratat cu usurinta cu antibiotice, insa poate fi fatal daca nu este diagnosticat la timp.

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii