Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Paralizia Bell

Generalitati

Paralizia Bell reprezinta paralizia nervului cranian VII (nervul facial) ce afecteaza in diferite grade abilitatea de a controla muschii faciali de pe o jumatate a fetei.

In cazul paraliziei Bell pacientul poate prezenta lacrimare, hipersalivatie, auz foarte sensibil si, uneori, imposibilitatea de a inchide ochiul. Debutul simptomelor este frecvent spontan, putandu-se instala si in cursul noptii.

Desi paralizia Bell poate fi suparatoare, de regula, ea nu indica existenta unei probleme grave de sanatate. Slabiciunea si paralizia musculara se vindeca complet in majoritatea cazurilor.

Boala poate fi cauzata de diverse tulburari, precum tumori cerebrale, atac vascular cerebral, boala Lyme, meningita, sifilis, varicela, infectii otice, si infectii cu virus Epstein Barr. Poate afecta oricare dintre jumatatile fetei, si intereseaza ambele sexe in mod egal. Femeile insarcinate si bolnavii cu diabet, raceala sau infectii ale tractului respirator superior par sa prezinte un risc mai crescut de a dezvolta paralizia.

In marea majoritate a cazurilor (80-85%) paralizia faciala este temporara. Totusi, aproximativ 46% din pacienti raman cu un grad de afectare faciala permanenta. La 2-7% dintre pacienti boala recidiveaza. In medie, prima recurenta apare la 10 ani de la primul episod, iar cea de-a doua la 6-7 ani mai tarziu.


  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii