Majoritatea persoanelor cu talasemie prezinte simptome minore sau sunt asimptomatici, si nu necesita tratament.
Pacientii cu boala hemoglobinei H sau beta talasemie intermediara vor prezenta grade variate de anemie de-a lungul vietii. Ei pot duce o viata relativ normala, insa necesita monitorizare regulata si ocazional transfuzii de sange. Adesea se recomanda suplimente de acid folic pentru a combate anemia.
Fetusii cu alfa talasemie majora, in general, nu supravietuiesc sarcinii, se nasc morti sau mor la scurt timp dupa nastere. Tratamentul are ca scop identificarea bolii, si terminarea sarcinii sau monitorizarea mamei pentru a preveni aparitia complicatiilor ce o pot afecta.
Pacientii cu beta talasemie majora vor necesita transfuzii sanguine la fiecare 4-6 saptamani, pe toata durata vietii. Transfuziile ajuta la mentinerea nivelului corespunzator de hemoglobina pentru a aproviziona corpul cu oxigen si a prevenii tulburarile de crestere si lezarea organelor.
Insa, tranfuziile sanguine frecvente cresc semnificativ nivelul de fier din organism, ducand la depunerea acestuia la nivelul ficatului, inimii si altor organe. Pentru a elimina excesul de fier se apeleaza la terapia prin chelatie. Acestea implica utilizarea unor medicamentele, precum desferioxamina (se administreaza injectabil), care leaga fierul si ajuta la indepartarea sa prin urina.
Alte tratamente
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii