Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Sindromul Gilbert

Diagnostic

Cel mai adesea Sindromul Gilbert este descoperit accidental in cadrul unui test de sange efectuat pentru alte probleme de sanatate.

Desi este prezent de la nastere, sindromul nu este de regula diagnosticat pana in perioada pubertatii sau chiar mai tarziu, cand sinteza de bilirubina creste.

Testele de sange folosite in diagnosticul sindromului Gilbert includ hemoleucograma si teste functionale hepatice.

Acestea din urma sunt utilizate pentru a determina daca ficatul este inflamat (hepatita), lezat sau nu functioneaza corespunzator. Ele masoara nivelul anumitor enzime si substante proteice din sange, care pot fi tulburate atunci cand ficatul este afectat.

Testele functionale hepatice determina, de asemenea, nivelul de bilirubina pentru a identifica abilitatea ficatului de a o metaboliza si converti in bila. Valoarea bilirubinei serice este considerata un marker semnificativ pentru activitatea ficatului.

Nivelele crescute de bilirubina neconjugata in sange pot indica prezenta sindromului. Insa, nivelul de bilirubina poate fluctua in sindromul Gilbert si este posibil ca ele sa se incadreze in limite normale pentru o anumita perioada de timp, de aceea testul trebuie repetat.

Bilirubina este masurata in milimoli pe litru (umol/L). O valoare mai mare de 17 umol/L a bilirubinei serice, este considerata peste limita normala.

In unele cazuri, medicul va dori sa exclusa posibilitatea existentei altor afectiuni prin diferite teste.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii