Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Anemia aplastica

Tratament

Prima etapa in tratamentul anemiei aplastice consta in evitarea expunerii la factorul cauzator.

Desi pare ca transfuziile sanguine pot fi de ajutor, in realitate ele sunt doar o solutie temporara ce, in plus, poate complica un viitor transplant de maduva osoasa.

Cel mai eficient tratament in cazul anemiei aplastice il reprezinta transplantul de maduva osoasa. Pentru realizarea acestuia trebuie identificat un donator compatibil (de regula o ruda). Exista un numar de markeri ce trebuie studiati pentru a determina daca o grefa de maduva osoasa va fi compatibila cu sistemul imun al bolnavului. Compatibilitatea este necesara pentru a evita viitore complicatii, precum distructia maduvei osoase transplantate de catre propriul sistem imun.

Persoanele care nu pot beneficia de un transplant de maduva osoasa pot fi tratate cu diversi agenti, precum globulina antitimocitara (GAT), ciclofosfamida, steroizi, si ciclosporina. Insa, toate aceste medicamente pot cauza efecte secundare nocive. In plus, nu toti pacientii raspund bine la acest tratament, si chiar o parte dintre cei la care terapia a avut succes pot prezenta o recidiva a anemiei aplastice.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii