Vaginitele sunt procese inflamatorii localizate la nivelul vaginului.
Se asociaza de obicei cu infectiile vulvei, din care motiv sunt de cele mai multe ori vulvovaginite. Ele pot fi intretinute de infectiile colului uterin.
Semne si simptome
Printre manifestarile clinice ale vaginitei se intalnesc:
Tratament
In cazul vaginitei gonococice ca tratament general se recomanda administrarea de antibiotic cu actiune asupra gonococului. Antibioticele se vor adiministra de la inceput in doze masive, pana la negativizarea secretiei.
Ca tratamentul local se recomanda bai locale cu ceai de musetel, emoliente, comprese locale reci cu rivanol sau alte substante dezinfectante, spalaturi externe cu permanganat de potasiu, cu solutie de oxicianura de mercur sau solutie de rivanol. Dupa uscare, se pudreaza cu praf de sulfamida.
In cazul vaginitei cu trichomonas se folosesc medicamente cu actiune paraziticida ca Metronidazolul, Flagylul etc.
Se utilizeaza spalaturi vaginale cu clorura de sodiu, oxicianura de mercur, acid lactic, mercasept, vagosept etc., care ridica aciditatea vaginului si distrug parazitul.
In cazul vaginitei micotice se recomanda spalaturi cu bicarbonat de sodiu sau cu ceai de musetel, badijonari cu glicerina boraxata, borat de sodiu, acid boric etc.
Asocierea pe cale orala si intravaginala a stamicinei sau a altor antifungice asigura vindecarea.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii