In majoritatea cazurilor, furunculele pot fi tratate cu succes prin remedii casnice.
Una dintre cele mai bune metode de a grabi procesul de vindecare este de a aplica o compresa calda peste furuncul timp de 10 minute, de 3-4 ori pe zi. Caldura intensifica circulatia sanguina locala, ceea ce inseamna ca un numar mai mare de leucocite vor fi ajunge la acest nivel.
Daca se atinge furunculul, zona implicata trebuie spalata riguros cu apa si sapun pentru a preveni raspandirea infectiei in alte zone ale organismului.
Nu trebuie niciodata ca pacientul sa sparga furunculul, deoarece aceasta poate favoriza extinderea infectiei. Medicamente antialgice disponibile fara prescriptie medicala (ex. paracetamol, ibuprofen) pot fi folosite pentru a diminua disconfortul prezent.
Daca istoricul medical sau starea de sanatate a pacientului sugereaza posibilitatea dezvoltarii complicatiilor, medicul poate prescrie folosirea antibioticelor (ex. penicilina, eritromicina). Acestea pot fi administrate oral sau sub forma de creme sau unguente.
Furunculele cu dimensiuni mari, care nu fistulizeaza, pot fi deschise chirurgical cu un ac sau un bisturiu steril pentru a permite evacuarea puroiului. In aceste cazuri se poate recurge la folosirea unui anestezic local.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii