Pacientii cu acnee sunt in general tratati de medicul de familie. Cazurile mai complicate sunt indrumate catre medicul dermatolog, specialist in bolile de piele, sau catre medicul endocrinolog, specialist in tulburarile hormonale.
Acneea are un aspect caracteristic si poate fi diagnosticata cu usurinta. Medicul va cere informatii cu privire la istoricul medical, adresand intrebari inclusiv despre cum a fost ingrijita pielea, alimentatie, factori care cauzeaza intensificari ale leziunilor, medicamentele administrate, si tratamente efectuate anterior.
Examinarea fizica include fata, gatul, pieptul, umerii, spatele, si alte zone afectate. Sub o lumina adecvata medicul evalueaza tipul si numarul leziunilor prezente, daca sunt inflamate, daca sunt profunde sau superficiale, si daca exista cicatrici sau coloratii ale pielii.
La adolescenti acneea este localizata cel mai adesea la nivelul fruntii, nasului si barbiei. O data cu inaintarea in varsta, leziunile tind sa apara la periferia fetei. Femeile adulte pot prezenta acnee pe barbie si in jurul gurii, iar la persoanele in varsta se pot dezvolta puncte albe si negre in portiunea superioara a obrajilor si pe piele din jurul ochilor.
Testele de laborator nu sunt necesare decat daca pacientul pare a fi afectat de o tulburare hormonala sau alta problema medicala. In aceste cazuri, pot fi efectuate analize de sange sau alte tipuri de investigatii.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii